Nora Tysklind

naturen
(null)
Känner just nu att jag blir så himla inspirerad av naturen. Att se fröna jag satte i våras utvecklas och ge sockerärtor som jag kan ha i min sallad, och snart kunna skörda potatis och tomater. Idag gick jag ut i trädgården och plockade körsbär från trädet och såg att hallonen är på väg. Känner ett sug efter att ta till vara på naturen och lära mig hur jag kan använda så mycket som möjligt av de växter jag har. Även om mina odlingar inte är så stora ger de mig nu så mycket glädje.
(null)
Jag läste i en bok om olika örter och växter som kan torkas och användas i té, och vilka blad från naturen som går att ha i sallad och smoothies. Tänker att jag i år ska torka och frysa in mer än vad jag tidigare gjort.
(null)
I förmiddags blev jag klar med den sista flädersaften. Har totalt använt 60 citroner i år och har nu frysen full av saft! Tyckte verkligen att detta recept utan vatten gav en jättegod saft, mer smakrik och koncentrerad än någon jag tidigare testat (receptet kommer från My Feldts bok). När jag blev klar med saften hittade jag ett annat recept som jag tror jag ska testa nästa år, där man tillsätter äppelcidervinäger som gör att saften skapar kolsyra av sig själv!